Citron/marengstærte

Vi har inviteret børnenes farmor og farfar til kaffe og aftenmad i dag. Det er ikke så tit, det sker, så derfor skal menuen selvfølgelig være lækker og noget, man kan huske tilbage på med et smil på læben.

I sidste uge faldte jeg over denne lækkerhed i Super Best: Lemon Curd

IMG_20140529_104035

 

Den og så tanken om den fantastiske lækre lemontærte, jeg nød på Abbey Road Café i Aalborg for nogle måneder siden…

IMG_20140310_115611

 

… tænkte jeg, at den vil jeg da prøve at lave til kaffen.

 

Tærtebund:

* 250 g mel

* 150 g smør i små tern

* 125 g sukker

* 1 æg

Ingredienserne æltes sammen og dejen lægges på køl i en time.

Rul dejen ud til den er omkring 0,5 cm tyk og løft den op i et smurt tærtefad. For at være sikker på, at tærten slipper fadet, når den skal serveres, smører jeg formen med rigeligt smør og drysser mel over.

Bag tærtebunden i 10 minutter ved 185 grader.

IMG_20140529_085744 IMG_20140529_103317

Marengs:

* 3 æggehvider

* 120 g sukker

Pisk æggehvider og halvdelen af sukkeret til det er næsten stift. Tilsæt resten af sukkeret og pisk marengsen stiv.

Når bunden har bagt i 10 minutter lægges fyldet i (jeg brugte som sagt et glas Lemon Curd, men 200 g frugt er også en mulighed).  Til sidst smørres marengsen på og tærten bages videre i 15 minutter ved 185 grader.

IMG_20140529_113337

 

IMG_20140529_113535

IMG_20140529_113752

 

IMG_20140529_141023

IMG_20140529_153040

 

 

 

 

 

Tagged , , , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *