Cille bluse med hulmønster i spiral

Så blev min Cille bluse fra Lene Holme Samsøes “Suveræn Strik på den feminine måde” endelig færdig. Den har været længe undervejs og jeg lyver ikke, når jeg skriver, jeg har slået op til trøjen over tredive gange.

 image

I august 2013 modtog jeg garnet fra min ynglings online garnforretning www.tantehanne.dk. Uden at kende garnet valgte jeg at bruge det, der er blevet brugt i opskriften. 200 g. Tvinni farve 30 og 150 g. Alpaca 1 farve 30; begge fra Isager. Tvinni  er 100% merino lammeuld og Aapaca 1 er selvfølgelig 100% alpaca. Lækker kombi og derfor jeg heller ingen kvaler havde med at bestille det uden at have haft det i hænderne først.

Ivrigt slog jeg de otte masker op til Cille bluse med smal hals, men efter cirka ti omgange trævlede jeg op, da det slet ikke lignede en spiral. Dette gjorde jeg rigtig mange gange og gav til sidst op. Garnet blev lagt væk og kun fundet frem få gange de næste måneder – hvor jeg altid endte med at trævle op igen. Jeg kunne simpelthen ikke få det spiralmønster frem og havde faktisk accepteret, at dette mønster simpelthen var for svært for mig.

IMG_20150201_210236

Jeg følger en meget dygtig strikker på IG, og da hun strikkede Cille blusen på meget kort tid, blev jeg noget så misundelig og efterfølgende hamrende stædig. Det kunne simpelthen ikke passe, at jeg ikke kunne få dette projekt til at lykkes. Så jeg slog atter de otte masker op og havde bestemt, at jeg ikke måtte trævle op før jeg havde strikket 30 runder. Og denne gang lykkedes det. Mønsteret kræver bare mere en ti runder, før spiralen for alvor kommer til syne.

image

Jeg er så tilfreds med det færdige resultat og til trods for den svære opstart tør jeg godt skrive, at trøjen er meget simpel at strikke – og tager derfor heller ikke så lang tid :)

DSC_0357

Tagged , , , ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *