Bayars chokoladekage

Det store spørgsmål var, hvad jeg skulle forkæle kollegerne med i år, da jeg rundede de 30 år. Sidste år stod den på en super lækker brownie-cheesecake med hindbærskum og skulle gerne finde noget i samme dur til i år.

Det blev til Bayars chokoladekage. Forholdsvis nem at lave selvom den indeholder mange lag.

IMG_20150221_155330

Bund:

250 g hvedemel
300 g sukker
6 spsk. usødet kakao
1 tsk. natron
1 tsk. bagepulver
1 knsp. salt
2 æg, størrelse M
150 g smeltet smør
2,5 dl sødmælk

Bland hvedemel, sukker, kakao, natron, bagepulver og salt sammen med et piskeris eller en el-mikser. Bland æg, smeltet smør og mælk i og rør det hele grundigt sammen.
Kom dejen i en rund springform og bag den i ovnen ved 170° i 30-35 minutter. Du ved, at din chokoladekage er færdig, når du stikker en kniv i den, og der ikke hænger dej ved. Stil den færdigbagte chokoladekage i køleskab i halvanden time.

IMG_20150221_161918

 IMG_20150222_122728

Da jeg skulle skære kagerne til bunde, brugte jeg tricket beskrevet ved påskekagen.

Mørk chokolademousse:

100 g mørk chokolade, 86 %
2 pasteuriserede æggeblommer
5 dl piskefløde
3½ spsk. sukker

Smelt chokoladen over vandbad og lad den køle ned i 2 minutter.
Pisk fløden stiv og smag til med sukker. Bland æggeblommerne i den smeltede og let afkølede chokolademousse. Bland en smule af den piskede fløde i chokoladen og bland det godt sammen, så det bliver en homogen masse.
Vend det sidste af fløden i og bland det hele godt sammen. Chokolademoussen kommes i køleskabet i 1-2 timer.

Hvid chokolademousse:

100 g hvid chokolade af god kvalitet
2 pasteuriserede æggeblommer
3 dl piskefløde

Samme fremgangsmåde som den mørke chokolademousse, dog skal den hvide mousse ikke smages til med sukker.

Hindbærmarmelade:

½ dl vand
300 g hindbær
300 g sukker
Eventuelt saft fra en halv citron

Hæld vand i en gryde, kom bær og sukker i gryden. Lad det hele koge ved lav varme. Husk at røre rundt en gang imellem for at undgå, det brænder på. Når boblerne begynder at “hænge sammen”, er marmeladen færdig. Hvis du har et stegetermometer/sukkertermometer, skal temperaturen være mellem 103° og 105°.
Smag marmeladen til med citron, hvis du synes, den er for sød.

 IMG_20150222_123519

Kagen er helt klart anbefalelsesværdig, hvis du en dag ønsker at gå i chokoladechok :)

IMG_20150222_203344

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *